مرحله اول :
برای تهیه کالباس خانگی ابتدا مرغ را از استخوان جدا کنید سپس سه مرتبه آن را چرخ کنید و در ظرفی مناسب بریزید.
مرحله دوم :
یک عدد زرده تخم مرغ را به مرغ چرخ شده اضافه کنید.
مرحله سوم :
2 حبه سیر را پوست بگیرید سپس آن را شسته و صورت ریز رنده کنید و به مرغ اضافه کنید.
مرحله چهارم :
ادویه های گفته شده که شامل (نمک، فلفل سیاه و قرمز،پاپریکا، تخم گشنیز، پودر زنجبیل، پودر هل، پودر دارچین، جوز هندی، آویشن، پودر سیر) را به مرغ اضافه کنید. بسیاری از افراد از مقدار میخک نیز در تهیه کالباس استفاده می کنند این کار ذائقه ای می باشد. شما می توانید برخی از ادویه ها را حذف برخی دیگر را اضافه کنید.
مرحله پنجم :
آرد گندم را نیز به مواد مرغ اضافه کنید و شروع کنید به ورز دادن تا مواد کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. برای راحتی کارتان می توانید از غذاساز نیز استفاده کنید این کار سلیقه ای می باشد.
مرحله ششم :
پس از این که تمام مواد را ورز دادید روغن را به مواد اضافه کنید و شروع به ورز دادن بکنید.
مرحله هفتم :
قارچ هایی را که شسته اید را به صورت اسلایسی خرد کنید. و به مرغ اضافه کنید. شما می توانید در این مرحله قارچ ها را بلانچ کنید بدین منظور روی قارچ ها آب جوش بریزید و 3 دقیقه صبر کنید. هم اکنون قارچ ها را در آب یخ فرو ببرید.
مرحله هشتم :
یک عدد هویج را پوست بگیرید سپس آن را بشویید و با مقداری آب بگذارید تا بپزد.
مرحله نهم :
هویج پخته شده را نگینی ریز خرد کنید. در ادامه هویج خرد شده را به مرغ اضافه کنید. نحوه خرد کردن هویج نیز کاملا سلیقه ای می باشد.
مرحله دهم :
مواد مرغ را خوب ورز دهید تا هویج و قارچ در مرغ ترکیب شود. شما می توانید از پسته درسته و یا خلالی نیز استفاده کنید.
مرحله یازدهم :
مواد کالباس را در سلفون یا ورقه های آلومینیومی بریزید و حالت مستطیل شکل به آن بدهید. برای راحتی کارتان می توانید از کاور های مخصوص کالباس استفاده کنید. مواد را در آن بریزید و دو طرف آن را به کمک نخ کلفت محکم ببندید تا هوای در کاور نماند.
اگر از ورقه های آلومینیومی استفاده کردید ابتدا یه ورقه در سطح کارتان باز کنید سپس مواد را در آن بریزید.
مرحله دوازدهم :
با کمک ورقه آلومینیومی کالباس را رول کنید سعی کنید کمی مواد را در آن فرم دهید و آن را به ابتدای ورقه بیاورید. سپس 7 دور ورقه آلومینیومی را بپیچید.
مرحله دوازدهم :
کاملا ورقه را سفت کنید و کناره های آن را بپیچانید و با کمک یک نخ کناره های آن را محکم ببندید و سفت کنید.
مرحله سیزدهم :
در یک قابلمه مقدار مناسبی آب بریزید و کالباس را درون آن قرار دهید. میزان آب باید به اندازه ای باشد که روی سطح کالباس را بگیرد. درب قابلمه بگذارید تا حدود 1/5 ساعت با حرارت ملایم بپزد.
مرحله چهاردهم :
پس از پخت از قابلمه خارج کنید و حدود 6 الی 7 ساعت درون یخچال قرار دهید تا کالباس کاملا خنک شود. اگر عجله نداشت باشید 12 ساعت ماندن در یخچال زمان مناسبی برای خنک شدن کالباس می باشد.
مرحله پانزدهم :
کالباس شما پس از خنک شدن حاضر است شما می توانید آن را برش بزنید و همین گونه استفاده کنید و اگر دوست داشتید آن را سرخ کنید.